Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Urząd Marszałkowski Województwa Opolskiego we współpracy z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie i Muzeum Wsi Opolskiej zapraszają na  XVII edycję Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepszą potrawę regionalną i lokalną.
 Finał Regionalnej  XVII edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” odbędzie się 2 lipca w Muzeum Wsi Opolskiej w Opolu.

CEL KONKURSU:
Celem konkursu jest identyfikacja i promocja regionalnych produktów oraz przygotowanie ich producentów do uczestniczenia w systemach jakości żywności, zarówno na szczeblu unijnym, jak i krajowym. Ideą konkursu jest też zachęcanie mieszkańców obszarów wiejskich, zwłaszcza tych o niekorzystnych warunkach gospodarowania, do poszukiwania alternatywnych źródeł dochodu.

KARTY ZGŁOSZENIA PROSIMY PRZESYŁAĆ NA ADRES:  
Listem tradycyjnym:
Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
ul. Główna 1,     
49-330 Łosiów z dopiskiem dział WGDiA,
lub e-mailem:  wgdia@oodr.pl
DO DNIA 16 CZERWCA 2017.
Osoba do kontaktu: Pani Jadwiga Sadlej, dział WGDiA Tel. 77 44 37 159 lub 160, tel. kom. 600 - 403 – 526                          
Szczegółowe informacje na stronie: www.odnowawsi.eu oraz na stronie www.oodr.pl  

DOCXZgloszenie-potrawa 2017.(209889_105561).docx
DOCXZgloszenie-produkt 2017.(209888_105560).docx
DOCRegulamin Konkursu NKD potrawa.(210304_105854).doc