Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”
Zarząd Województwa Opolskiego ogłosił XX edycję konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, którego celem jest identyfikacja i promocja tradycyjnej, regionalnej żywności oraz upowszechnianie wiedzy na temat żywności wysokiej jakości.
Konkurs jest organizowany w dwóch etapach – pierwszy tzw. regionalny odbywa się na terenie województwa opolskiego, a w jego trakcie komisja konkursowa przyznaje regulaminowe nagrody i wyróżnienia oraz nominuje produkty do nagrody „Perła”. Drugi etap to finał krajowy konkursu, który odbędzie się w trakcie trwania targów „Smaki Regionów” w Poznaniu, gdzie podczas uroczystej gali wręczone zostaną statuetki „Perły”. Od lat konkurs cieszy się ogromnym powodzeniem wśród mieszkańców, ale niestety jego zeszłoroczna edycja nie mogła mieć miejsca ze względu na obostrzenia związane z sytuacją epidemiologiczną. W tym roku finał wojewódzki odbędzie się 5 września w Muzeum Wsi Opolskiej w Opolu-Bierkowicach, zgodnie z obowiązującymi obostrzeniami sanitarnymi.
Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 26 lipca br. Bieżące informacje można również odnaleźć na stronie www.dziedzictwokulinarne.opolskie.pl.
Plakat Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów_1669765_1318786.pdf (10,45MB)
1. Załącznik nr 1 Regulamin XX Konkursu NKD SR_1661783_1310513.pdf (859,66KB)
2 Załałącznik nr 2 Regulamin PRODUKT.pdf (924,57KB)
3. Załącznik nr 3 Regulamin POTRAWA-1_1661785_1310515.pdf (910,18KB)
4. Załącznik nr 4 OGŁOSZENIE O KONKURSIE_1661781_1310511.pdf (848,61KB)
5_Załącznik do Regulaminu ZGŁOSZENIE POTRAWA OPOLSKIE 2021.doc (332,50KB)
6_Załałącznik do Regulaminu ZGŁOSZENIE PRODUKT OPOLSKIE 2021.doc (353,50KB)
Uchwała wraz z regulaminem konkursu_skan_1661782_1310512.pdf (9,50MB)
Data modyfikacji: 24-06-2021 11:53 Modyfikował(a): Izabela Kołodziej